Terho ja Päivi Konttinen

Tanssin Ilo ry perustettiin Kirkkonummelle vuonna 2007, jolloin lähdimme mukaan seuran lavatanssikursseille. Tanssi vei mukanaan ja siitä tuli meille yhteinen harrastus.

Innostuimme käymään myös muualla kursseilla ja leireillä. Susel ry:n seuratanssin perusohjaajiksi valmistuimme 2012 ja seuratanssinohjaajiksi 2018.

Olemme ohjanneet pääasiassa alkeita eri tanssilajeissa. Tavoitteenamme on rohkaista ja kannustaa ihmisiä tanssimaan. Itse innostumme tanssimaan vaikka kadulla, sillalla tai torilla, jos sopivaa musiikkia on tarjolla.

Olemme osallistuneet myös Wanhan Tangon ohjaajakoulutuksiin ja kursseille vuosittain 2013-2019. Wanhaa Tangoa olemme ohjanneet Tanssin Ilon kursseilla.

Tanssiharrastuksen myötä olemme saaneet paljon ystäviä ja tuttavia, joita on mukava tavata tanssipaikoilla.

Sixten Rabb ja Liisa Kesti-Rabb

Olemme jo nuoruudessa käyneet tansseissa, Sixten ruotsinkielisellä Pohjanmaalla ja Liisa Oulun seudulla. Tiemme kohtasivat opiskeluaikana Turussa.

Olemme eläneet tanssikulttuurin muutoksen, kun 70-luvulla tuli jytä ja valtasi tanssipaikat; kassit keskelle ja niiden ympärille hillumaan. Sittemmin perheen perustamisen myötä tanssiminen rajoittui vain häihin ja muihin juhliin.

2000-luvun alkupuolella tuli ajatus yhteisestä tanssi-harrastuksesta ja aloitimme TanssiDansin kuntotanssi-ryhmässä. Mutta kun Iiris Pääsky-Monola perusti vuonna 2007 Tanssin Ilon, siirryimme Iiriksen treeneihin.

Syksyllä 2017 lähdimme SUSEL-ohjaaja­koulu­tuk­seen ja keväällä 2018 valmistuimme SUSEL-perus­ohjaajiksi.

Alkeiden ohjauksessa on ihanaa se, kun näkee kuinka oppilaat kehittyvät. Jo yhden lukukauden aikana on nähtävissä, mitä ahkeralla osallistumisella ja itsensä haastamisella saa aikaan.

Tanssi on kävelyä musiikin tahtiin, ei ole väärää tapaa, on vain erilaisia tapoja tulkita musiikkia.


Ulpu Jarva

Ulpu on tanssinopettaja
AMK sekä STOL.

Ulpu kuvailee omaa tanssimaailmaansa mieluiten näin:

Minä uskon tunteisiin,
iloon, heittäytymiseen
paritanssin tunnelman tuojiin.

Ja vientiin sekä seuraamiseen,
tanssin kivijalkaan,
meidän tienviittaamme,
jota ilman olisimme hukassa,
suorittamassa askelia,
kärsimässä orkesterin tahdissa.

Minä uskon hymyyn,
huumoriin, rohkeuteen,
toisen lempeään hyväksymiseen.

Ja tanssitekniikkaan,
vaikken siitä meteliä pidäkään.
Oman kehon hallintaan ja
ymmärrykseen liikkeestä.

Näiden avulla uskon saavuttavani
parinvälisen yhteyden,
virheiden anteeksiantamisen
ja autuaan tanssielämän.

Kirsi Tarvainen

Kirsi on monipuolisesti tanssimiseen hurahtanut SUSEL-seuratanssiohjaaja.

Kirsille tärkeää sekä tanssissa että tunneilla on hyvä parityöskentely, mukava tunnelma ja positiivinen suhtautuminen sekä itseen että tanssipariin.

Tanssilajeista Kirsille rakkaimpia ovat tango ja lattarit, joten ei ihme, että tangobolero kolahti heti ensi kosketuksesta.


Iiris Pääsky-Monola

Iiris on Tanssin Ilon perustaja ja pitkäaikainen opettaja. Hän on mukaansa tempaavalla ohjauksella luotsannut kymmenet Tanssin Ilon kurssilaiset tanssitaipaleensa alkuun.

Tällä kaudella ei ole Iiriksen opetusta.