Tanssin Ilo ja Lavatanssiseura Chasee ry järjestää yhteistyössä suositun ja toivotun tanssileirin Tanhuhovissa 24.10.2021. Tervetuloa mukaan!

Hitaassa valsissa (englantilaisessa valssissa) askeleet lasketaan "yks-kaks-kol", kuten tavallisessakin valssissa, mutta hitaalle valsille ominaista ovat nousut ja laskut. Yleensä valssia tanssitaan suljetussa otteessa, mutta hitaassa valssissa voidaan tehdä myös kuvioita, joissa ote aukeaa.

Tango on erittäin suosittu tanssi Suomessa. Tangon askeleet ovat samat kuin foksissa, "hidas-hidas, nopea-nopea", mutta askeleita voi maustaa erilaisilla versioilla. Tangoa tanssitaan hieman polvet koukussa pitkin, venyvin askelin ja siinä ei ole nousuja ja laskuja.

Tuttuja tansseja molemmat monellekin, mutta tule syventämään taitojasi upeiden opettajien ohjauksessa. Parin vaihto on mahdollinen.

Muistathan ilmoittautua Lavatassiseura Chaseelle, mikäli aiot osallistua ruokailuun.

Paikalla klo 10.30 – 17.00 on myös Alemana Dance Center myymässä tanssikenkiä.

Maanantain 25.10. alkeet ja alkeisjatko 1 on peruttu!

Maanantaina 18.10. tunneilla on ollut henkilö, jolla myöhemmin on todettu korona. Tunneilla olleille on lähetetty ohjeet, miten tulee toimia altistumisen takia. Varmuuden vuoksi perumme ensi maanantain 25.10. valssikurssit. HUOM! Tanssileiri 24.10. Tanhuhovissa pidetään suunnitellusti.Tanssin Ilon kurssit jatkuvat kurssiohjelman mukaisesti maanantaina 1.11.

Maanantain 18.10.21 alkeissa ja alkeisjatko 1:ssä hidasta valssia. Tervetuloa!

Hitaan valssin haaste on nimenomaan sen hitaus eli hitaassa rytmissä pysyminen ja siihen lisättynä nousut ja laskut. Tule harjoittelmaan Terhon ja Päivin perusteelliseen ohjaukseen. Jos koet taitosi riittävän hitaan valssin haasteille edellisiltä hitaan valssin tunneilta sekä maanantain tuntien jälkeen, olet tervetullut myös tulevan sunnuntain 24.10. tanssileirille. Leiri järjestetään Tanhuhovissa ja se on Tanssin Ilon ja Lavatanssiseura Chase ry:n yhteistyössä järjestetty tapahtuma, joka toteutetaan kerran vuodessa.

Bugg-tunnit pyörähtävät käyntiin Tanssin Ilossa ma 11.10. sekä su 17.10.2021!

Bugg on ruotsalaisten oma rock'n'swing-tanssi, jota tanssitaan hyvin monenlaiseen musiikkiin. Askellus on yksinkertainen ja pääosassa ovat vienti ja seuraaminen, joten tämä tanssi on hyvin helposti omaksuttavissa. Buggia voit tanssia tanssiotteessa tai avo-otteessa. Tulethan sinäkin tanssimaan pirskahtelevan, raikasta ja iloista Buggia tasosi mukaisesti maanantaina tai sunnuntaina tai jopa molempina päivinä.

Tanssin Ilo tarjoaa naisille Kirkkonummella jotakin ennen kokematonta. Tervetuloa naiset Hanna Tuomisen ohjaamaan Ladies Extraan su 10.10.21!

Eli sunnuntaina räjäytetään potti ja päästetään kaikki naiset loistamaan! Ladies Extrasta tanssinopettaja Hanna Tuominen kertoo seuraavaa:

Tanssikurssi naisille, seuraajan aktiivisen roolin vahvistamiseen ja oman tanssillisuuden löytämiseen ja kehittämiseen. DLadies® soolo tanssiliikuntatunti naisille, tunti sisältää liikkumista hyvässä seurassa. DanceLadies soolo tunnilla harjoitellaan oman kehon tunnistamista ja käyttöä, tanssilajeista hyödynnämme erilaisia askeleita, tanssitekniikka huomioiden. DanceLadies soolo tunnilla tärkeää on hauskanpito, tanssiminen yhdessä muiden ihanien naisten kanssa sekä omasta kehosta ja liikkeestä nauttiminen. Lisäksi teemme lyhyen kehonhuolto osion.

Tervetuloa maananantain 04.10.21 fuskuun, opettajana Mari Kaukonen

Wikipediasta voi lyhyesti tiivistää fuskusta seuraavaa: Fusku, joka tunnetaan myös nimellä lava-jive tai Single-time Swing on jivestä kehittynyt, foksin askelrytmityksellä tanssittava rock'n'swing -tanssi, jota tanssitaan erityisesti tanssilavoilla paritanssina, pääasiassa avoimessa otteessa. Fuskun askel on rytmitykseltään foksista tuttu hidas-hidas-nop-nop, mutta fuskussa nopeat askeleet otetaan
taka-askeleena eli ns. rock-askeleena. Polvet ja nilkat tekevät jokaisella askeleella joustoa.

Maanantain alkeissa ja alkeisjatkossa 27.9.21 on vuorossa Foksi

Foksin perusaskeleet ovat hidas, hidas, nopea, nopea. Tämän tanssilajin kun opit, niin sitä voi soveltaa moneen musiikkiin. Peruskuvioita ovat neljänneskäännös, oikea käännös ja vasen käännös. Foksi tanssitaan suljetussa tanssiotteessa. Tervetuloa iloitsemaan tanssista yhdessä muiden kanssa.

Viikolla 38 tanssitaa Cha Cha'ta, tervetuloa!

Lattaritansseihin lukeutuva Cha Cha keimailee, flirttailee ja on kuin raikas tuulahdus syksyisiin iltoihin. Tätä ilottelua on tarjolla Tanssin Ilossa maanantaina 20.9. Mari Kaukosen ohjaamana sekä sunnuntaina 26.9. Jutta Heleniuksen ohjaamana. Liity mukaan flirttiin!