Sisäliikuntatilojen sulkumääräys jatkuu

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevaa liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräystä ajalle 11.-24.1.2022. Tähän sulkumääräykseen tuli lisää jatkoa 8.2.2022 asti. Rajoitukset koskevat sisätiloissa tapahtuvaa ryhmäliikuntaa, kuten paritanssia.

Toivomme epidemian pian helpottavan, jotta voimme jälleen päästä yhdessä tanssimaan.

Päivitetty kurssikalenteri, kevät 2022

Kevään 2022 kurssikalenteri päivitetään, kun kokoontumisrajoitukset päättyvät.

Tanssin Ilon syyskokous keskiviikkona 08.12.2021 alkaen klo 18 kirjasto Fyyrissä

KOKOUSKUTSU

_________________________________________________________________________
TANSSIN ILO RY:N SYYSKOKOUS 2021

Aika: 8.12.2021 klo 18.00

Paikka: Kirjastotalo Fyyri, Kirkkotori 1, 02400 Kirkkonummi, Kokoustila Lonoks, 2 krs

Asiat: Esityslistan mukaan. Talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2022 jaetaan
kokouksen alussa.

TERVETULOA! T.Hallitus (Kirkkonummella 15.11.2021)
_________________________________________________________________________
TANSSIN ILO RY:N SYYSKOKOUS ESITYSLISTA 2021


1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja
tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen
suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle

6. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet

7. Valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja

8. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

9. Kokouksen päättäminen

HUOM! Käytämme kokouksessa maskeja ja huolehdimme hyvästä käsihygieniasta!

Viimeisiä viedään ennen joulutaukoa. Viimeiset kurssit ovat ma 15.11., su 21.11. sekä ma 22.11.2021! Pikkujoulutanssit 28.11. päättää syyskauden. TERVETULOA TANSSIMAAN!

Vielä kaksi viikkoa aikaa nauttia kurssitarjonnastamme. Tervetuloa ottamaan irti arjesta ja riemuitsemaan syyskauden viimeisistä tanssitunneista.

Maanantaina 15.11. alkeissa kerrataan Terhon ja Päivin ohjauksella tangon ja foksin taitoja. Näiden kahden tanssin askeleet, kun ovat hallussa, niin niillä pärjää pitkälle monissa tanssilajeissa. Molemmissahan ovat askeleet samat "hidas, hidas, nopea, nopea", joita tulkitaan musiikkiin.

Sunnuntaina 21.11. puolestaan jatkotason kursseilla päästään revittelemään salsan lattarirytmeissä Kimmo ja Marika Lasasen vauhdikkaassa ohjauksessa. Wikipedia kertoo salsasta mm. seuraavaa;

Salsa sisältää useita tyylejä ja variaatioita; termiä voidaan käyttää kuvailemaan kaikenlaisia kuubalaisvaikutteisia musiikkilajeja kuten esimerkiksi cha-cha ja mambo.Tarkkaan ottaen salsalla viitataan musiikkityyliin, joka kehittyi 1960- ja 1970-luvulla kuubalaisten ja puertoricolaisten siirtolaisten keskuudessa New Yorkin alueella.

Maanantaina 22.11. jälleen kertaillaan Terhon ja Päivin ohjauksella. Näillä viimeisillä maanantain tunneilla ovat tanssilajeina ihanat, viekoittelevat lattarirytmit rumbabolero ja cha cha.

Sunnuntaina 28.11. Tanssin Ilon syyskauden päättää pikkujoulutanssit, jotka ovat jäsenille maksuttomat. Myöskin ei jäsenillä on mahdollisuus osallistua pikkujoulutansseihin maksamalla 10€, joka kattaa vuoden 2022 jäsenyyden.

Viikolla 45 maanantaina 8.11.2021 kuviohumppaa ja sunnuntaina 14.11.2021 huilataan!

Kuviohumppa / kävelyhumppa on kävelyä ja käden ali tehtyjä kuvioita humpan tahdissa. Tämä on yhtä hauskaa miltä se kuulostaa. Tulethan sinäkin pitämää hauskaa humpan tahdissa. Sunnuntaina ei ole kursseja.

Viikolla 44 tanssitaan maanantain ja sunnuntain tunneilla rumbaboleroa. Tervetuloa tanssimaan!

Lattareihin kuuluvassa rumbabolerossa on lupa viekoittella ja flirttailla. Askeileiden pehmeät ja viipyilevät rytmit saa lantion keinumaan ja mielen - ah - niin ihanaan tunnelmaan. Rumbaboleron musiikki huumaa ja hurmaa. Tämän rakkauden tanssin syntymämaa on Kuuba. Tervetuloa nautiskelemaan!

Tanssin Ilo ja Lavatanssiseura Chasee ry järjestää yhteistyössä suositun ja toivotun tanssileirin Tanhuhovissa 24.10.2021. Tervetuloa mukaan!

Hitaassa valsissa (englantilaisessa valssissa) askeleet lasketaan "yks-kaks-kol", kuten tavallisessakin valssissa, mutta hitaalle valsille ominaista ovat nousut ja laskut. Yleensä valssia tanssitaan suljetussa otteessa, mutta hitaassa valssissa voidaan tehdä myös kuvioita, joissa ote aukeaa.

Tango on erittäin suosittu tanssi Suomessa. Tangon askeleet ovat samat kuin foksissa, "hidas-hidas, nopea-nopea", mutta askeleita voi maustaa erilaisilla versioilla. Tangoa tanssitaan hieman polvet koukussa pitkin, venyvin askelin ja siinä ei ole nousuja ja laskuja.

Tuttuja tansseja molemmat monellekin, mutta tule syventämään taitojasi upeiden opettajien ohjauksessa. Parin vaihto on mahdollinen.

Muistathan ilmoittautua Lavatassiseura Chaseelle, mikäli aiot osallistua ruokailuun.

Paikalla klo 10.30 – 17.00 on myös Alemana Dance Center myymässä tanssikenkiä.

Maanantain 25.10. alkeet ja alkeisjatko 1 on peruttu!

Maanantaina 18.10. tunneilla on ollut henkilö, jolla myöhemmin on todettu korona. Tunneilla olleille on lähetetty ohjeet, miten tulee toimia altistumisen takia. Varmuuden vuoksi perumme ensi maanantain 25.10. valssikurssit. HUOM! Tanssileiri 24.10. Tanhuhovissa pidetään suunnitellusti.Tanssin Ilon kurssit jatkuvat kurssiohjelman mukaisesti maanantaina 1.11.

Maanantain 18.10.21 alkeissa ja alkeisjatko 1:ssä hidasta valssia. Tervetuloa!

Hitaan valssin haaste on nimenomaan sen hitaus eli hitaassa rytmissä pysyminen ja siihen lisättynä nousut ja laskut. Tule harjoittelmaan Terhon ja Päivin perusteelliseen ohjaukseen. Jos koet taitosi riittävän hitaan valssin haasteille edellisiltä hitaan valssin tunneilta sekä maanantain tuntien jälkeen, olet tervetullut myös tulevan sunnuntain 24.10. tanssileirille. Leiri järjestetään Tanhuhovissa ja se on Tanssin Ilon ja Lavatanssiseura Chase ry:n yhteistyössä järjestetty tapahtuma, joka toteutetaan kerran vuodessa.

Bugg-tunnit pyörähtävät käyntiin Tanssin Ilossa ma 11.10. sekä su 17.10.2021!

Bugg on ruotsalaisten oma rock'n'swing-tanssi, jota tanssitaan hyvin monenlaiseen musiikkiin. Askellus on yksinkertainen ja pääosassa ovat vienti ja seuraaminen, joten tämä tanssi on hyvin helposti omaksuttavissa. Buggia voit tanssia tanssiotteessa tai avo-otteessa. Tulethan sinäkin tanssimaan pirskahtelevan, raikasta ja iloista Buggia tasosi mukaisesti maanantaina tai sunnuntaina tai jopa molempina päivinä.

Tanssin Ilo tarjoaa naisille Kirkkonummella jotakin ennen kokematonta. Tervetuloa naiset Hanna Tuomisen ohjaamaan Ladies Extraan su 10.10.21!

Eli sunnuntaina räjäytetään potti ja päästetään kaikki naiset loistamaan! Ladies Extrasta tanssinopettaja Hanna Tuominen kertoo seuraavaa:

Tanssikurssi naisille, seuraajan aktiivisen roolin vahvistamiseen ja oman tanssillisuuden löytämiseen ja kehittämiseen. DLadies® soolo tanssiliikuntatunti naisille, tunti sisältää liikkumista hyvässä seurassa. DanceLadies soolo tunnilla harjoitellaan oman kehon tunnistamista ja käyttöä, tanssilajeista hyödynnämme erilaisia askeleita, tanssitekniikka huomioiden. DanceLadies soolo tunnilla tärkeää on hauskanpito, tanssiminen yhdessä muiden ihanien naisten kanssa sekä omasta kehosta ja liikkeestä nauttiminen. Lisäksi teemme lyhyen kehonhuolto osion.

Tervetuloa maananantain 04.10.21 fuskuun, opettajana Mari Kaukonen

Wikipediasta voi lyhyesti tiivistää fuskusta seuraavaa: Fusku, joka tunnetaan myös nimellä lava-jive tai Single-time Swing on jivestä kehittynyt, foksin askelrytmityksellä tanssittava rock'n'swing -tanssi, jota tanssitaan erityisesti tanssilavoilla paritanssina, pääasiassa avoimessa otteessa. Fuskun askel on rytmitykseltään foksista tuttu hidas-hidas-nop-nop, mutta fuskussa nopeat askeleet otetaan
taka-askeleena eli ns. rock-askeleena. Polvet ja nilkat tekevät jokaisella askeleella joustoa.

Maanantain alkeissa ja alkeisjatkossa 27.9.21 on vuorossa Foksi

Foksin perusaskeleet ovat hidas, hidas, nopea, nopea. Tämän tanssilajin kun opit, niin sitä voi soveltaa moneen musiikkiin. Peruskuvioita ovat neljänneskäännös, oikea käännös ja vasen käännös. Foksi tanssitaan suljetussa tanssiotteessa. Tervetuloa iloitsemaan tanssista yhdessä muiden kanssa.

Viikolla 38 tanssitaa Cha Cha'ta, tervetuloa!

Lattaritansseihin lukeutuva Cha Cha keimailee, flirttailee ja on kuin raikas tuulahdus syksyisiin iltoihin. Tätä ilottelua on tarjolla Tanssin Ilossa maanantaina 20.9. Mari Kaukosen ohjaamana sekä sunnuntaina 26.9. Jutta Heleniuksen ohjaamana. Liity mukaan flirttiin!